Genel
Akınsoft Wolvox Genel Ayarları

Bu alan; programda kullanılacak bütün modüllerle ilgili bazı ayarları yapmanızı, bu ayarları standart olarak kullanmanızı sağlar. Şimdi bu ayarları detaylı olarak inceleyelim.

20

CARİ KART AYARLARI
Cari Kodunu Otomatik Ver:
Cari kartında Cari Kodunu Otomatik Ver seçeneği işaretli olduğu için cari kodunu otomatik verir. Cari koduna siz müdahale etmek isterseniz yani bu kodu elinizle özel olarak girmek isterseniz Cari Kodunu Otomatik Ver seçeneğinin sol tarafında bulunan kutunun işaretini kaldırın.

Valör hesaplarında bakiye ödeme gün sayısı: Valör hesaplı raporlarınızda standart olarak valör tarihinin belirlenen tarihi dikkate alarak görünmesine yarar.

CARİ HAREKET AYARLARI
Evrak Numarasını Otomatik Ver: Cari hareket girişinde kullanılan evrak numarasının manuel olarak mı yoksa otomatik mi verileceğini belirleyebilirsiniz. Bu seçeneği işaretlemeniz durumunda cari numarasını sistem otomatik olarak verecektir.

Entegrasyona hareketlerine cariden müdahale edilebilsin ve devirlere müdahale edilebilsin seçenekleri cari kartlarına girilen devir hareketleri veya cari hareket girişi haricinde yapılan girişlerin (fatura, çek, irsaliye v.b.) cari hareket raporu üzerinde iken değiştirebilme imkanını sağlamaktadır.

21

Ek İşlem Türü Tanımları: Cari hareket girişinde kullanmak istediğiniz farklı tanımları kaydedebilirsiniz.(açıklama tanımlar altında bulunmaktadır).

Varsayılan Değerler: Cari hareket girişi alanında standart olarak gelecek olan seçeneği belirlemenize yarar.

Döviz İşlemi Kullan: Cari kartlar üzerinde döviz sisteminin aktif olup olmayacağını buradan belirlersiniz.

2. Döviz Birimi Sistemini Kullan: Carilerinize hareket girişi yaparken aynı anda rakamın hem TL, hem Dolar hem de EURO olarak karşılığını görmenize yarar.

22

STOK AYARLARI: Stok kodunu otomatik verme işlemi için bu seçeneği işaretlemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde barkodu otomatik vermek için ve barkod seçimini belirlemek için bu alanı kullanmanız gerekmektedir. Stok birim fiyat hassasiyeti , 2. birim hassasiyeti ve miktar hassasiyeti program içerisindeki fatura, irsaliye, teklif, sipariş gibi alanlarda stok kalemi üzerindeki değerler olup küsuratlı rakamlar kullanan müşterilerimizin bu hassasiyetleri yüksek tutmaları gerekmektedir.

Örnek: Fatura üzerine bir kalem stok eklediniz. Miktar kısmına 2.50 yazmak istiyorsunuz ancak yazdığınız rakamı otomatik olarak 3 e yuvarlıyor. Bunun gibi bir durumda yapmanız gereken bu alandan 2. birim hassasiyetini kontrol etmek olacaktır.

23

Stok hareket ayarları sekmesinden stok hareketlerinde kullanacağınız evrak numarasını otomatik verme işlemini yapabilirsiniz. Yine bu alanda bulunan stok alış fiyatlarını otomatik değiştir seçeneği, stok kartınıza girdiğiniz rakamın son alış faturasına bağlı olarak değişmesine yaramaktadır. İşlemi bir örnekle açıklayalım:
Örnek: Kullanmakta olduğunuz stoklarınızın alış fiyatı sürekli olarak değişmekte, her fiyat yeniliğinde kartlarınız üzerinde tek tek değiştirme işlemi yerine bu seçeneği işaretlemeniz durumunda kartlar üzerindeki alış fiyatları otomatik olarak son girdiğiniz alış faturasında kullanılan rakam olacaktır.
Fatura girişinde seri no girişini kontrol etme seçeneği seri no sistemi aktif olan stok kartları üzerinde seri nonun girilip girilmediğinin takibini yapmakta ve girilmemiş ise karışınıza bir uyarı ekranı getirmektedir.
Genel sekmesinden ise satış fiyatlarını kontrol edecek personelinizin atamasını yapabilirsiniz.

FATURA AYARLARI: Hızlı satış seçeneğini seçtiğinizde otomatik olarak satış faturanızı kayıtlı olmayan bir cariniz için Genel Müşteri olarak bir cariden yapmasını ve satış sisteminin ürünün barkodu okutulduğu zaman seri olarak işlemesini sağlamış olursunuz. İşlemi yapabilmeniz için Satış Faturasına girerek herhangi bir cari seçimi yapmadan direkt olarak enter’e basmanız yada yeni fatura demeniz yeterli olacaktır. Karşınıza Genel Müşteri olarak bir fatura açılmış olacaktır.
Yine bu alandan iskonto tanımı yaparak fatura üzerinde otomatik getireceğiniz iskonto oranlarını belirleyebilir, Kdv oranını yazabilirsiniz.
Fatura sabitlerinden fatura yazdırırken stok bilgilerini seç seçeneğinin aktif olması durumunda stok kartınız üzerindeki bilgilerin fatura çıktısına yansımasını sağlayabilirsiniz.

25

Pazarlamacı ayarları sekmesinden pazarlama personelinizin prim işleme seçeneği ile ilgili ayarlamalar yapabilir, toplu entegrasyon yap diyerek sizin belirlediğiniz tarihler arasında hesabına yansımasını sağlayabilirsiniz.

Not: Bu seçeneğin işaretlenmesi durumunda pazarlamacı prim raporunda primleri işle butonu aktif olacaktır.
SİPARİŞ AYARLARI: Bu alanda stok bloke seçeneği siparişe aktardığınız ürünlerin bloke olup ayrı bir raporda takip etmenize yarar (Stok modülünde yer alan stok bloke raporu).

26

Aynı alandan beklemede olan siparişlerinizi takip etmesi için personel atayabilirsiniz. Atamış olduğunuz personel programı kullanıcı adı ve parolası ile açtığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesinde

27

şeklinde bir uyarı ekranı gelecektir. Bu sayede yetkisi olan personeliniz beklemede olan siparişi işleme koyacaktır.
Sipariş sabitlerinden, gelişmiş sipariş sistemini kullan seçeneğini işaretlemeniz durumunda sipariş takibinde eksik teslimatı aktif etmiş olursunuz. Bir örnekle açıklayalım:
Örnek: Müşterinizden 100 adet A ürününden sipariş aldınız, ancak teslimatı farklı tarihlerde yapacaksınız. Bu seçeneği aktif etmeniz durumunda siparişinizi faturaya yada irsaliyeye aktarırken karşınıza teslimat penceresi gelecek ve buradan teslim edilen rakamı yazma imkanınız doğacaktır.

TAKSİT TAKİP AYARLARI

28

Taksitlerinizde ödemesi geciken müşterilerinize vade farkı uygulaması için bu alanda bulunan ‘Taksit takip gecikme faizi uygula’ butonunu işaretlemeniz gerekecektir. Yine aynı alandan uygulanacak gecikme faizi tanımlamalarınızı yapabilirsiniz.

GENEL MUHASEBE:

29

30

Genel muhasebe sistemi kullan seçeneği, yaptığınız işlemlerinizin WOLVOX Genel Muhasebe programına otomatik olarak entegre olmasını sağlamaktadır. Anlık entegrasyonu işaretlemeniz durumunda yaptığınız işlemler anında genel muhasebeye fiş olarak kaydolmakta, toplu entegrasyonu seçmeniz durumunda ise Genel Muhasebe alanından ‘Entegrasyon dosyası oluştur’ alanını kullanarak belirtilen tarihleri genel muhasebeye işleyebilirsiniz.

PARASAL AYARLAR: KPB(Kendi para birimi) seçeneği program içerisinde kullanacağınız para birimini ifade etmektedir. Default olarak Türk Lirası seçeneği gelmektedir ancak kullanıcı tercihine bağlı olarak bu alanı değiştirebilmektesiniz.

31

“Döviz Sistemi Kullan” seçeneğini işaretlemeniz durumunda program içerisindeki tüm modüllerde Döviz aktif hale gelecek ve işlemlerinizi Döviz olarak da kullanma imkanınız olacaktır.

32

Bu seçenek sayesinde Merkez Bankasından programın download edeceği kur türünü belirleyebilirsiniz.

PROGRAM AYARLAR: Gireceğiniz veriler için tarih kontrolü ayarlamalarını bu alandan yapabilirsiniz. Tarih kontrol seçenekleri arasında bulunan onay tarihi öncesine izin verme seçeneğini işaretleyip bir onay tarihi vermeniz durumunda işlemleriniz belirttiğiniz tarihi dikkate alacaktır.

İpucu(1): Genel ayarlarda bulunan otomatik numara verme seçeneği için ayarlamalarınızı Yetkili modülünde bulunan sayaç tanımları alanından yapabilirsiniz.

İpucu(2): Döviz seçimleri ile ilgili olan standart seçenekleri kullanılacak fiyatlar için Döviz standartını seçmeniz durumunda Döviz fiyatlarını baz almaktadır.

 

No comments so far!
You must be logged in to post a comment.
Whatsapp Yaz
1
Merhaba Size Yardım edebilir miyim?
Merhaba
Akınsoft Wolvox Genel Ayarları ile ilgili Size Yardımcı Olabilir miyim?