E-Reçete Programı
İşyeri Hekimliği E-Reçete Otomasyonu Hakkında Merak Ettikleriniz!
İşyeri Hekimliği E-Reçete Otomasyonu Hakkında Merak Ettikleriniz!

İşyeri Hekimliği E-Reçete Otomasyonu 

İşyeri hekiminin bakanlığın veri tabanlarına web servisler aracılığı ile veri gönderebilme kabiliyeti olan profesyonel bir iş sağlığı ve güvenliği yazılımı kullanıyor olması gerekecek. Çalıştığı OSGB ‘de bu yazılım mevcut ise yapması gerekenler basit, sadece e-imza temin edecek kendisine eğer yoksa. Kısmi süreli bireysel denetim yaptığı işyerinde ise ilgili işyerine bu yazılımı aldırması, kiralatması, kullandırması gerekecek. Sistem üzerinden ilgili işlemleri yapabilecek.
Kendisinin tek başına bu yazılımı almaya kalkması çok mantıklı ve sürdürülebilir olmayacaktır.

Sistem içinden ilgili işyerindeki çalışan için açılan muayene kartı üzerinden e-reçete oluşturulacak ve bakanlığa gönderilecek.

Bu gönderme sırasında bakanlık 3 konuyu kontrol edecek,
1- İlgili çalışanın işyerinin isgkatipten reçeteyi hazırlayan işyeri hekimi ile sözleşmesi var mı yok mu?
2- İşyeri hekiminin serfitikası hali hazırda geçerli mi?
3- İşyeri hekiminin sağlık bakanlığı doktor bilgi bankasında kaydı var mı yok mu?

İhtiyaçlar neler?
1- İlgili teknik altyapısı tam ve çalışan profesyonel bir İSG yazılımı
2- E-imza
3- İşyeri hekiminin SGK medula şifresi

02.10.2017 İşyeri Hekimlerinin Dikkatine (E-reçete)

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin en kolay ve en etkin yoldan kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulması amacıyla Bakanlığımızca yürütülen tüm uygulamalarda e-devlet yapısının kullanılması yönünde çalışılmaktadır.

6331 sayılı Kanununun 6 ncı maddesinde belirtilen iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin elektronik ortamda yönetilebilmesi hedeflenmektedir. Bu maksatla kurulacak iş yeri bilgi yönetim sisteminin ilk uygulaması olan “elektronik işyeri hekim uygulaması” başlatılmıştır.

İşyerlerinde çalışan 4/a statüsündeki kişiler için düzenlenecek reçetelerin karşılanabilmesi için, işyeri hekiminin Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası uygulamasında kaydı olup, İSG-KATİP üzerinden de görevlendirilmelerinin bulunması gerekmektedir.

İşyeri hekimlerinin e-reçete düzenleyebilmeleri için; Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Uygulamaları altında yer alan e-reçete web servisinin entegre edildiği bir otomasyon teminin ve 31.12.2017 tarihinde zorunlu olması planlanan imzalı e-reçete işlemleri için elektronik imza teminin yapılması önem arz etmektedir.

Telefon : +90 (216) 392 0 222

E-posta :[email protected]

Detaylı İletişim İçin Tıklayınız

No comments so far!
You must be logged in to post a comment.
Whatsapp Yaz
1
Merhaba Size Yardım edebilir miyim?
Merhaba
İşyeri Hekimliği E-Reçete Otomasyonu Hakkında Merak Ettikleriniz! ile ilgili Size Yardımcı Olabilir miyim?